Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

В єдності - сила. 103 річниця Дня Соборності України

Дата: 21.01.2022 14:45
Кількість переглядів: 2177

 

Фото без опису

22 січня ми відзначаємо День Соборності України. Більш, ніж сто років тому, вперше за багато століть всі українські землі об’єдналися у межах єдиної держави.

На Софіївській площі у Києві було проголошено Акт Злуки. Цим символічним кроком українці показали досягнення головної мети української нації — бажання жити у єдиній соборній суверенній Українській державі, сповідувати спільні цінності і обирати спільне майбутнє.

День Соборності — це символ єдності української нації. Роками українців сварили зовнішні сили. Рвали наш народ та нашу країну на шматки. Ділили нас за принципом віри чи політики.

Проте Акт Злуки показав усьому світові — українці це державна нація, котра прагне бути собою та самостійно керувати у своєму домі. Усі, хто тоді зібралися на Софіївській площі та у сотнях українських міст і містечок, чітко усвідомлювали — вони представники єдиної української нації, мають спільні цінності, спільну історію, спільних героїв.

Українська держава початку 20-го століття впала під ударами зовнішніх та внутрішніх ворогів. Але символ єдності залишився.

Завдяки національній пам’яті про Єдність і Соборність і постала незалежна Україна. Всупереч усім зусиллям окупаційної радянської влади. Всупереч брехні. Попри репресії і зусилля катів. 21 січня 1990 прості українці вийшли у «Живий ланцюг» від Сходу до Заходу і показали — українці пам’ятають себе. У 2014 році об’єдналися всі: народ, армія, громади. У нас була спільна мета — зупинити ворога, і ми це зробили.  Українці завжди перемагали, коли були єдиною нацією з єдиними цінностями. Українці програвали, коли їх розділяли вороги. Цей принцип діє і сьогодні. Українці перемагають у Єдності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь