Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 10:12
Кількість переглядів: 2516

Фото без опису

Щорічно 15 лютого  в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна  дата приурочена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році.

Афганістан… Синонім справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі.

Минають роки, та й досі не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у військових, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів.                  

Ми схиляємо голову перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися живими. Тисячі співвітчизників, серед яких і наші земляки, так і не повернулися до рідної домівки. Це тяжкі втрати для батьків, рідних, близьких і друзів.

Ми жили з величезною надію, що та війна – остання, але сьогодні  на  Сході України, колишні афганці знову на передовій. Вони завжди були і залишаються прикладом  людської відданості, героїзму та мужності.  Вони знають справжню ціну війни і миру та усвідомлюють власну відповідальність за долю прийдешніх поколінь.

З глибокою шаною згадуємо сьогодні всіх, хто загинув під час виконання свого військового обов'язку за межами України. Але з особливим болем тих, хто не повернувся з Афганістану. Дякуємо тим, хто живе поруч з нами. 

Низький уклін вам, миротворці!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь