A A A K K K
для людей із порушенням зору
Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

ДСНС інформує!!!

Дата: 23.03.2022 15:38
Кількість переглядів: 2292

Останніми роками навесні спалювання сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття набуло масштабних розмірів. В той важкий час, коли наші воїни мужньо відбивають ворога, коли гинуть мирні українці, коли знищуються цілі міста і села, мешканці Рівненщини активно розпочали «господарювати» та випалювати сухостій. Чим вони кращі за мародерів?

Закликаємо усіх бути розумними. Не спалюйте суху траву, листя та сміття на власних присадибних ділянках. Не знищуйте природу та не створюйте паніку серед громадян, які бачачи дим поблизу міст думають, що це від ворожих обстрілів.

Пожежно-рятувальні підрозділи області у час війни перебувають у посиленому режимі несення служби та мають реагувати на зовсім інші виклики, а ніж гасіння сухостою спричиненою чиєюсь дурістю.

Також нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів на громадян від 3060 грн до 6120 грн і на посадових осіб – від 15 300 грн до 21 420 грн. А в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 грн до 12 240 грн і на посадових осіб – від 21 420 грн до 36 тис. грн. А під час воєнного стану в країні паліїв притягають до кримінальної відповідальності за статтею 113 Кримінального Кодексу України, в якій передбачається покарання для порушника у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Будьмо людьми!

Скеруйте свої сили на боротьбу проти агресора та відбудову економіки, а не додавайте роботи пожежно-рятувальним підрозділам, які несуть службу у посиленому режимі.

Також закликаємо, при виникненні пожеж сухої трави та чагарників організовувати гасіння таких загорянь небайдужими мешканцями.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь