A A A K K K
для людей із порушенням зору
Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

1 червня - День захисту дітей

Дата: 31.05.2022 11:34
Кількість переглядів: 303

Фото без опису

 

           День захисту дітей: історія свята, офіційне затвердження

День захисту дітей офіційно був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, яка проходила в Парижі. День захисту дітей було ініційовано, переймаючись долею дітей, які залишилися без батьків і даху над головою під час Другої Світової війни. Вже наступного року 1 червня у понад 50 країнах уперше відсвяткували Міжнародний день дітей. Відтоді свято стало масштабнішим і щорічним.


Мета і символ свята Дня захисту дітей

Святкування дня дитини запроваджено з метою привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення добробуту дітей в усьому світі. Свято звертає увагу на проблеми дотримання прав і охорони здоров’я дитини, які досі є найбільш актуальними проблемами у багатьох країнах.

Фото без описуМіжнародний день захисту дітей має свій символ. Це прапор зеленого кольору, на якому зображена наша планета, довкола котрої розташовані дитячі фігурки різних рас і національностей.


Конвенція ООН про права дитини

Фото без описуКонвенція про права дитини була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року і набрала чинності у вересні 1990 року. Конвенція ООН про права дитини - це угода між країнами. Цей особливий документ було ратифіковано 191 країною світу. Держави-сторони взяли на себе обов’язок поважати і забезпечувати всі права дитини, передбачені Конвенцією. Конвенція визнає право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального та соціального розвитку. Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства.


          Відзначення свята в Україні                                                                                        

В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом Президента від 30 травня 1998 року. 

Смак справжнього дитинства залежить не від кількості іграшок, а від виконаних обіцянок. Дітей не виховати якимись певними правилами і заборонами. Вони виховуються на тому, що бачать, чують навколо себе. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього.

Проте сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з бойовими діями на території нашої держави. Нехай наші діти якомога довше залишаються дітьми - безтурботними, веселими, радісними, оточені турботою та любов’ю батьків. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день — добрим і цікавим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь