A A A K K K
для людей із порушенням зору
Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

Забезпечення безпеки суспільства - головне завдання пробації

Дата: 28.07.2022 15:22
Кількість переглядів: 245

 

20 червня 2022 року Верховна Рада України ратифікувала «Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами», більш відому як «Стамбульська конвенція».


Стамбульська конвенція – це міжнародна угода Ради Європи. Документ з'явився 2011 року, наразі його підписали 47 країн, 36 (включно з Україною) – ратифікували. Україна підписала конвенцію ще у листопаді 2011 року, проте ратифікувала її тільки зараз.


Документ передбачає механізми захисту як чоловіків, так і жінок, які зазнали домашнього насильства, а також пропонує встановити кримінальну відповідальність за насильство щодо жінок і забезпечити за нього відповідне покарання. 


При цьому ратифікація Стамбульської конвенції є найбільш рішучим кроком у боротьбі з гендерно обумовленим насильством, що гарантуватиме істотні зміни в законодавстві та роботі державних інститутів відповідно до міжнародних стандартів.


Деякі питання, які є «предметом» Стамбульської конвенції вже зараз у полі зору підрозділів ДУ «Центр пробації» і реалізуються ними в межах наданих повноважень.


Якщо бути конкретнішими, то станом на 25.07.2022 на обліку Рівненського районного відділу №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області перебуває одна особа, засуджена за вчинення домашнього насильства, а з початку 2022 року на обліку перебувало двоє осіб, засуджених за вчинення домашнього насильства до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі 


Із засудженим проводиться робота з врахуванням виявлених криміногенних потреб  із застосовуванням тих чи інших методів мотиваційного впливу та контролю за змінами, залученням спеціалістів з організацій із банку ресурсів та волонтерів пробації з метою недопущення повторного вчинення правопорушення. Йдеться про складну систему світоглядної зміни людини та переорієнтацію її цінностей. Адже головне завдання пробації – забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засудженого та його інтеграції в суспільство.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь