A A A K K K
для людей із порушенням зору
Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

Війна не так далеко, як ми думаємо.

Дата: 20.10.2022 15:13
Кількість переглядів: 221

 

На жаль, в Україні триває війна. З початку російського вторгнення сигнал повітряної тривоги супроводжує життя українців практично у всіх регіонах і завдання кожного з нас правильно реагувати на ці сигнали.

Відповідно до п. 1, 7 ч. 1, п. 1, 7 ч. 2 ст. 19 Кодексу цивільного захисту України до повноважень місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту належать, зокрема, забезпечення оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 21 КЦЗУ громадяни України мають право на отримання інформації про надзвичайні ситуації або небезпечні події, що виникли або можуть виникнути, у тому числі у формі, доступній для осіб із вадами зору та слуху.

Йдеться також про інформацію про надзвичайні ситуації, яка на сьогодні має характер оповіщення про повітряну тривогу.

Річ у тім, що цивільний захист — це функція держави, спрямована на захист населення, територій та майна від надзвичайних ситуацій, зокрема від подій воєнного характеру. Але матеріальні та технічні ресурси, які залучаються для цивільного захисту населення, застосовуються як на державному та місцевому рівнях, так і на так званому об’єктовому рівні, тобто на рівні підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності.

На реалізацію саме норми закону державною установою «Центр пробації» розроблено алгоритм дій під час проведення оповіщення та збору особового складу, а філією ДУ «Центр пробації» у Рівненській області розроблено схему доведення сигналів оповіщення персоналу філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області. Організація оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій здійснюється відповідно до Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту від 27.09.2017 р. № 733

Разом з тим 19.10.2022 року провідним інспектором ВЗНС РРУ ГУ ДСНС України в Рівненській області  Андрієм Нестеренком проведено інструктаж для працівників  Рівненського районного відділу №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області, спрямований на налагодження алгоритму дій у разі ракетного чи ядерного удару. Адже у разі дії сигналу «Повітряна тривога» працівники відділу, крім захисту власного життя та здоров’я, також несуть відповідальність за осіб, які перебувають у адміністративному приміщенні, де знаходиться уповноважений орган з питань пробації, та повинні вчасно та злагоджено евакуюватись та евакуювати суб’єктів пробації, які перебувають в приміщенні на час дії сигналу.

         І хоча ймовірність застосування рф ядерної зброї проти України невисока, але підготуватися до такого сценарію все ж потрібно.

Запам’ятайте: під час війни повітряна тривога не буває навчальною — щоразу, коли її оголошують, існує загроза життю. Тому не нехтуйте правилами! Навіть якщо емоційне виснаження зашкалює, щоразу прямуйте до укриття.

         Дякуємо за розуміння та надіємось на швидку перемогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь