Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

Щодо отримання роботодавцями фінансування для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві з 1 січня 2023 року

Дата: 30.12.2022 11:03
Кількість переглядів: 233

Фото без опису

З 1 січня 2023 року набирає чинності Закон України №2620-IX "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" та Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (далі – Закон).

Відповідно до Закону, уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку буде Пенсійний фонд України.

Для отримання фінансування для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві страхувальник, як і раніше, має подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми страхових виплат за їх видами.

Така заява-розрахунок починаючи з 1 січня 2023 року подаватиметься через відповідний інтерфейс в особистому електронному кабінеті страхувальника на Вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

Вхід до особистого кабінету здійснюється за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який можна отримати в Державній податковій службі, акредитованому центрі сертифікації ключів, а також в багатьох банках.

Щоб увійти на Вебпортал необхідно перейти за посиланням portal.pfu.gov.ua та скористатися кнопкою «Вхід» у верхній частині екрану. У вікні «Увійти до системи» обрати розділ «За КЕП», в полі «Бажаєте увійти як» вибрати зі списку «Юридична особа», вибрати АЦСК, що видавав КЕП, вказати місцезнаходження ключа і пароль до нього та натиснути кнопку «Увійти».

Доступ до функціоналу передачі заяв-розрахунків відбувається шляхом вибору в головному меню пункту «Заяви-розрахунки (макет)».

 

З відео-інструкцією щодо входу в особистий кабінет та заповнення заяв-розрахунків можна ознайомитися за посиланням.

Більш докладну інформацію щодо входу на веб-портал та заповнення заяви-розрахунку можна отримати за телефоном (0362) 633342.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь