A A A K K K
для людей із порушенням зору
Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

Працюємо разом на один результат

Дата: 16.02.2023 10:48
Кількість переглядів: 242

Фото без опису

 

Пробація - це система заходів кримінально-правового реагування, які альтернативні покаранню у вигляді позбавлення або обмеження волі. Важливо, що в результаті пробації до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю.

У 2018 році у складі Міністерства юстиції України створено центральний орган управління діяльністю пробації – Державну установу «Центр пробації», що координує та здійснює нагляд за діяльністю 24 філій та 560 уповноважених органів з питань пробації по всій Україні, серед яких і Рівненський районний відділ №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області, який здійснює виконання вироків суду щодо громадян, які проживають на території 4 територіальних громад: Головинської, Деражненської, Костопільської та Малолюбашанської.

Суть пробації полягає в тому що, персонал пробації не просто здійснює контроль, а ще й мотивує людину до змін, підказує, що саме потрібно змінити, і надає допомогу, будучи «посередником» у процесі життєвих змін.

З цією метою уповноважений орган з питань пробації наділений рядом повноважень для виконання покладених на нього завдань.

Так розділом ІІ Порядку здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи із засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України № 272/5 від 29 січня 2019 року визначено функції уповноваженого органу з питань пробації під час здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи.

Під час здійснення нагляду при виконанні судових рішень, що набрали законної сили, законів про амністію, актів про помилування уповноважений орган з питань пробації серед інших здійснює такі функції:

  • здійснює контроль за виконанням засудженою особою обов’язків, встановлених законом та покладених на неї судом;
  • здійснює профілактичні та виховні бесіди із засудженою особою;
  • відвідує засуджену особу за місцем проживання (у разі необхідності) з метою забезпечення контролю за поведінкою та способом життя;
  • здійснює збір інформації, необхідної для оцінки ризиків вчинення повторних кримінальних правопорушень (далі - оцінка ризиків);
  • проводить оцінку ризиків;
  • здійснює спільно із службами у справах дітей ознайомлювальні, профілактичні бесіди з батьками неповнолітніх, їх законними представниками, членами сім’ї з метою усунення причин і умов, які спонукали до вчинення кримінального правопорушення;
  • уживає заходів щодо недопущення, а в разі настання - до негайного припинення порушень вимог судових рішень;

Ці заходи спрямовані на випередження вчинення нових злочинів, а у разі протиправних дій - вжиття відповідних заходів з метою їх негайного припинення.

А тому з метою отримання позитивного результату працівники Рівненського районного відділу №3 філії ДУ «Центр пробації» у рівненській області співпрацюють з відділенням поліції №2 Рівненського районного управляння поліції ГУНП в Рівненській області, діяльність яких також спрямована на забезпечення безпеки нашої громади.

Так 07 лютого 2023 року фахівцем Рівненського РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області Тетяною Ковальчук, спільно з поліцейським офіцером громади СП СВГ Рівненського РУП ГУНП України в Рівненській області Віталієм Мельником здійснено виїзд за місцем проживання засуджених осіб, та осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності з метою проведення відповідної соціально виховної роботи із засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та осіб, яких притягнуто до адміністративної відповідальності.

В результаті з засудженими та порушниками вчергове проведені профілактичні бесіди про неприпустимість вчинення повторних злочинів та правопорушень та попереджено про відповідальність, яка наступає у разі їх повторного вчинення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь