A A A K K K
для людей із порушенням зору
Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

З 1 квітня 2023 року працюючим пенсіонерам передбачено черговий перерахунок пенсій

Дата: 27.04.2023 11:27
Кількість переглядів: 124

 

Попри війну, в Україні продовжують підвищувати пенсії. Так, з 1 квітня 2023 року передбачено черговий перерахунок пенсії відповідно до  частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ особам, які продовжують працювати.

Такий перерахунок проводиться через два роки саме працюючим пенсіонерам.

Починаючи з квітня 2018 року органи Пенсійного фонду України здійснюють такий перерахунок автоматично, без звернення пенсіонерів. 

У цьому році пенсії перерахують особам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати і на 1 березня 2023 року набули право на проведення перерахунку, тобто, або набули 24 місяці страхового стажу, або пройшло два роки від призначення пенсії чи попереднього перерахунку. 

Право на перерахунок визначає, зокрема, і страховий стаж, набутий у січні – лютому 2023 року. Враховуючи зміни подання звітності до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування відомостей про нарахування та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, дані про сплату єдиного соціального внеску за цей період надійдуть лише у квітні-травні. 

Відповідно, остаточний перерахунок пенсії буде зроблено у травні – червні (пункт 11 постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 № 168 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році”).

Доплату за квітень і травень  пенсіонерам здійснять у червні  разом з новим розміром пенсії.

Дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам залишається незмінною! Як передбачено законом – це 1 квітня 2023 року.

Сума, на яку збільшується пенсія, в кожного пенсіонера індивідуальна, оскільки залежить від того, який страховий стаж він має та який заробіток одержував в період роботи. Під час здійснення перерахунку  визначається доцільність та обирається оптимальний варіант розрахунку пенсії: або з урахуванням лише набутого страхового стажу, або страхового стажу і зарплати.

 

Відділ нагляду за призначенням

(перерахунком) та виплатою пенсій,

соціального моніторингу та аналізу

Рівненського обласного центру

по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь