A A A K K K
для людей із порушенням зору
Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

Розширення співпраці: працюємо разом на один результат

Дата: 19.05.2023 09:24
Кількість переглядів: 117

Правопорушення, які вчиняють громадяни, будучи частиною соціуму, дуже часто провокуються тими чи іншими обставинами. Особи, які вчинили злочини невеликої тяжкості (проступки) і усвідомили провину, не повинні бути ізольовані від суспільства, і мають можливість  сумлінною працею виправити свої помилки, з іншого боку і оточення правопорушників несе за них певну відповідальність. Важливим фактором в роботі служби пробації є елемент соціальної реабілітації засуджених. При цьому вважається за необхідне забезпечува­ти життєдіяльність правопорушника у суспільстві, а паралельно з цим розв'язувати соціальні проблеми, що свого часу підштовхнули люди­ну на скоєння правопорушення.

 Так, нещодавно, з метою ефективного здійснення соціально виховної  роботи  керівництво та експерти ДУ «Центр пробації» ухвалили рішення про створення та організацію роботи кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA при уповноважених органах з питань пробації.

            В результаті чого на базі Рівненського районного відділу №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області почав функціонувати кіноклуб Docudays UA.

17.05.2023 модератором кіноклубу Docudays UA при Рівненському районному відділі №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області Тетяною Ковальчук для працівників та волонтерів відділу організовано показ документального фільму режисера Сергія Буковинського «Живі», в якому висвітлено наслідки великої депресії у США, прихід до влади Гітлера у Німеччині, виморення сталінським режимом українських селян… Останні боролися за свої права, а їх у 1933-му позбавили найменшої можливості вибору і закатували голодом. Разом з тим, показано і боротьбу Й. Сталіна з  націонал-комунізмом і будь-якими проявами самостійної національної політики.

До обговорення проблематики фільму долучено начальника сектору «Костопільське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяну Марчук. В результаті учасники показу мали можливість ознайомитись із новим методом проведення соціально виховної роботи із особами, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та обговорити проблематику порушення прав людини та їх захист в маштабах цілої держави.

            Тільки завдяки тісній співпраці, з використанням усіх можливостей можна досягти позитивного результату. Тому і надалі Рівненський районний відділ №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області продовжуватиме співпрацю з мережею кіноклубів Docudays UA, адже наше завдання працівника пробації, повернути суспільству здорову, безпечну повноцінну особистість з усіма витікаючими з цього її правами та обов’язками.

 

Рівненський районний відділ №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь