A A A K K K
для людей із порушенням зору
Головинська територіальна громада
Рівненського району Рівненської області

Групове заняття "Невидимі наслідки війни"

Дата: 16.10.2023 14:10
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Бог для щастя нам дає Людину,

Незвичайну, не таку, як всі.

Він тобі дає найкращу Половину

Без якої неможливо жить.

Дякую коханий за кохання,

Дякую за теплоту твою.

Шкода, що не скажеш мені зрання:

Моя мила, пташечко, люблю.

                                           Олена Цикун

Психологи відділення Рівненський районний Центр психосоціальної підтримки Здолбунівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Здолбунівської міської ради в рамках реалізації проєкту «Психосоціальна підтримка в Україні» PROMentalHealth, який реалізується Фондом міжнародної солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк крайового господарства) надавали індивідуальні консультації батькам полеглих воїнів та провели групове заняття «Невидимі наслідки війни» з дружинами загиблих Героїв Головинської ТГ. Говорили про емоційні стани, як горе впливає на ментальне здоров’я людини та як допомогти собі і ближнім адаптуватися до втрати, навчитися контролювати власні почуття та ознайомили з практиками саморегуляції та заземлення.

Усім, хто постраждав від війни не варто покладатися на «терапію роботою», а більше «працювати над бажанням жити». Скільки б не намагався ворог, але не зможе вбити в нас бажання жити й створювати. Але перше питання до людей після травми: «Як ви спите, їсте і п’єте?». Якщо відповідь «ніяк», то це і є завдання № 1 – почати відновлювати тіло. Після відновлення режиму починається вже інша робота над собою, бо як можна працювати зі спогадами і шукати життєві ресурси? Кожен знаходить свій індивідуальний спосіб опрацювання власних емоцій. Хтось в живописі, вишивці, волонтерстві, літературі. Було дуже приємно чути вірші пані Олени Цикун – дружини полеглого Героя. Якщо ж говорити про фахові поради, то психологи центру закликають не займатися самолікуванням і звертатися до професіоналів.

Тож не залишайтесь на самоті із травмуючим досвідом, життя набуває нових барв і сенсів, коли є кваліфікована підтримка.

Здолбунівський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Здолбунівської міської ради чекає саме на вас за адресою: м. Здолбунів, вул.. Івана Мазепи, 25 ( вхід зі сторони автовокзалу)   тел..+ 38096037393



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь